maandag 18 februari 2013


 
Gesjoemel met kadavers is niet nieuw

Onlangs zouden Britse met diergeneesmiddelen besmette paardenkadavers in onze voedselketen terecht zijn gekomen.

Nog niet eens zo heel lang geleden kwam het regelmatig voor dat de boeren het vlees van... kadavers onder de arbeiders verdeelden.

Ook gingen kadavers, die naar de vilderij (de toenmalige “destructie”) moesten, regelmatig helemaal niet naar de vilderij. Zo werd – zodra de keurmeester was vertrokken – het kadaver weer van de vilderskar (de toenmalige kadaverophaaldienst) afgehaald en werd het vlees gewoon verkocht.

Wanneer een dier aan miltvuur was dood gegaan werd het kadaver – onder het oog van de toezicht van de politie in stukken gesneden, met petroleum of met carbolzuur overgoten en begraven. Niet zelden werd, zodra de toezichthoudende diender zijn hielen had gelicht, het kadaver weer opgegraven en werd het vlees verdeeld en gegeten………….
Meer weergeven

donderdag 14 februari 2013


Paardenvlees al in de achtste eeuw door de Paus verboden

 
Bij de Kelten was paardenvlees één van hun belangrijkste voedingsmiddelen.
 
Het was Paus Gregorius III, die het eten van paardenvlees in de ban heeft gedaan. Hij schreef rond 740 aan bisschop Bonefatius van (het huidige) Duitsland : “Het eten van paardenvlees met ingang van heden niet meer toe te staan en deze gewoonte met alle mogelijke middelen af te schaffen. En leg alle eters van paardenvlees een passende straf op. Ze zijn smerig en hun aktie is vervloekt”

Vanaf die tijd werden de Noordelijke volkeren continu beroofd van één van hun belangrijkste voedingsmiddelen:..................... paardenvlees